Transport en distributie

Een doordacht distributiebeleid is voorwaarde voor succes. Bij ons kunt u terecht voor onafhankelijk transportadvies voor uw zendingen naar binnen- en buitenland. Hiermee realiseert u efficiënte transportkosten, een hoge leverbetrouwbaarheid en klantgerichte transportservices.

Transport, voorraad en magazijnbeheer zijn het verlengstuk van uw “customer service” richting uw afnemers. Het is dus belangrijk om dit service- en prijstechnisch goed te regelen. Op ontevreden klanten zit tenslotte niemand te wachten. Een doordacht distributiebeleid is een voorwaarde voor uw zakelijk succes, klanttevredenheid en winstmarge.

De distributie analyse
Ieder bedrijf opereert in andere geografische markten, verhandelt andere producten en heeft afnemers met verschillende wensen en eisen. Ieder bedrijf is dus anders. Dit heeft ook effect op het distributiebeleid. Wat voor uw buurman werkt, hoeft niet de juiste distributie oplossing voor uw bedrijf te zijn.

Vandaar dat wij altijd starten met een distributie analyse: in een persoonlijk gesprek brengen wij uw specifieke distributieprofiel gratis, snel en vakkundig in kaart. Hierbij kijken wij o.a. naar de volgende aspecten van uw fysieke distributie:

  • Uw producten, producteigenschappen en geografische afzetmarkten
  • De leveringswensen van uw afnemers, zendinggrootte en leverfrequentie
  • Transportverpakkingen, transportwijze, transportmiddelen en transporteurs
  • Uw verzendlocaties, verzendprocessen, magazijn en voorraadsystemen

De wereld verandert namelijk continu. U heeft andere klanten in andere markten aangeboord? Betrekt goederen van andere leveranciers uit andere landen? Wijzigingen doorgevoerd in uw product assortiment? Dan is het verstandig om uw distributiebeleid nogmaals onder de loep te laten nemen!

Het distributie ontwerp
Als onafhankelijke distributie experts kijken wij vervolgens wat de beste transport oplossingen zijn voor uw bedrijf. Wij handelen dus enkel in uw belang, zijn objectief en ontvangen geen provisies van transporteurs, expediteurs, logistiek of andersoortige dienstverleners.

Wij beschikken over een breed internationaal netwerk in de logistieke en transportsector. Hierin zitten de beste transportbedrijven, opslagbedrijven, verpakkingsproducenten, verzekeraars en logistieke software leveranciers. Met behulp van dit netwerk, tools en praktische ervaring in handel en logistiek, ontwerpen wij op basis van uw specifieke distributieprofiel de best passende distributieoplossing(en). En vertellen u welke logistieke en servicevoordelen ons distributieontwerp u en uw afnemers gaat opleveren. Concreet, helder en duidelijk!

Inrichten, beheren en onderhouden van uw distributieconcept
Vervolgens gaan wij het gekozen distributieconcept uitgebreid testen en snel uitrollen binnen uw organisatie. Dit doen wij d.m.v. een bewezen methode inclusief implementatieplan, voortgangsrapportages en persoonlijke support van onze ervaren medewerkers.

Klantgerichte nazorg en periodiek onderhoud behoren hierbij tot onze standaard service. Wij doen dus wat wij u beloofd hebben!

Betaalbaar advies voor uw distributieprocessen
Onze vergoeding is afhankelijk van de aard, omvang en duur van het distributieadvies.

Wilt u graag weten wat LogiSol Consultancy voor u kan betekenen? Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Contact